diumenge, 5 de març del 2017

TIPUS DE PICKING

TIPUS DE PICKING

Segons si és necessari o no separar els productes després del Picking:


  • ·        Batch Picking: És el mètode utilitzat tradicionalment. És extreure a la vegada totes les referències de totes les comandes, i separar-les després tenint en compte cada comanda. Augmenta l'eficiència de producció i de l'operari i optimitza la preparació de comandes mitjançant la maximització de l'eficàcia i minimitzant les distàncies que ha de caminar l'operari.


  • ·       Pick to box: Les referències extretes s’introdueixen directament a les caixes amb les que han de ser enviades, sense haver de separar les referències posteriorment.


Aquests dos procediments no són incompatibles, sinó que ha de ser possible combinar-los en el mateix magatzem, ja que cada un té un camp d'aplicació determinat en funció de la rotació i del volum dels productes. El gran inconvenient de les agrupacions de servei en les tècniques de picking és sempre l'espai necessari per a les agrupacions.

Segons el mètode amb el que es du a terme:

  • ·        Picking in situ o home al producte: El preparador de comandes rep una llista amb els productes i quantitats d’una comanda i ell va recollint els productes.
o   Picking a nivell de sòl: Es realitza el Picking en una zona habilitada per a la preparació de comandes, on s’hi posen les unitats completes que s’extreuen de magatzem.

o   Picking sobre les estanteries de palets: Es realitza als diferents nivells de l’estanteria. En els nivells alts es necessita maquinària per agafar els productes, mentre que als nivells baixos es pot fer manualment.


  • ·        Estacions de Picking: Uns medis automatitzats duen la mercaderia de la comanda cap els operaris, amb major rapidesa i productivitat.
      • COM FUNCIONA LA INSPECCIÓ DE CAIXES A UNA ESTACIÓ DE PICKING?


En el lloc de control, les unitats de càrrega són inspeccionadess per determinar que tenen la mida correcta, s'escanegen les etiquetes i fins i tot es pesen les unitats. La seva instal·lació és obligatòria quan s'utilitza un transelevador per a caixes. Hi ha un control de la talla just abans de l'estació de picking; per tant, és possible comprovar que el tractament efectuat per un operador no afecta la instal·lació.
El sistema està programat perquè quan es hi ha un error (ja sigui a la pantalla, pel so o la llum pilot), l'operador pot llavors eliminar o modificar la unitat de transport invalidada. Aquesta unitat també pot ser desviada a una zona de rebuig específica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada